DOCCAMP 2024

Vil du være en del af et fagligt og socialt fællesskab med dokumentarfilm som fællesnævner?

Til sommer gentager vi succesen fra de sidste to års DOCCAMP, hvor vi flyttede ind på en efterskole og fordybede os i kunsten at skabe dokumentarfilm.  

I år starter DOCCAMP i Aarhus, hvor der i løbet af månederne op til Campen vil være oplæg med dokumentarinstruktørerne Sun Hee og Lea Glob/Andreas Bøggild Monies, en dag med Premiere Pro undervisning samt en weekendworkshop, hvor I producerer korte portrætfilm.  

Derefter rykker vi til Holstebro i uge 27 og 28, hvor Finn og Berit fra DOX:WORLD i 2 uger vil inspirere, undervise og vejlede jer igennem en kreativ proces, som resulterer i, at alle skaber en dokumentarfilm. Produktionen af film vil ske i mindre grupper, så alle kommer til at indgå i et kreativt samarbejde med andre deltagere.  

I klipper en version af jeres film på Campen, som vi ser sidste dag. Der gives feedback på filmene, og derefter klipper I en final version på Filmværkstedet, som vises til en premiere i Holstebro samt en premiere i Øst for Paradis i Århus 

Hvad får du ud af at deltage på DOCCAMP? 

- Et netværk og fællesskab med andre filmglade unge mennesker 
- Kvalificeret undervisning og hands-on erfaring med dokumentarfilmskabelse 
- En dokumentarfilm, som du kan bruge til din portfolio 

Hvem kan søge? 
Alle med en lyst til at dedikere 2 uger af sommeren til dokumentarfilmskabelse uanset erfaringsniveau.

Da DOCCAMP er støttet af Region Midtjyllands Kulturudviklingspulje vil ansøgere mellem 18-30 år med tilknytning til Jylland blive prioriteret, men alle kan søge.  

Er du tidligere deltager på DOCCAMP eller DOX:WORLD? Intet problem. Du kan sagtens deltage alligevel, da Finn og Berit vil tilpasse undervisningen de forskellige erfaringsniveauer, så alle får noget ud af det.  

Du kan ansøge om at komme med HER

Hvor er det? DOCCAMP finder i år sted på Orkester Efterskolen i Holstebro. Vi kommer til at have adgang til alle skolens faciliteter, som tæller idrætssal, lyse klasselokaler, hyggelig tv-stue, store græsarealer og den nærtliggende skov og å.

Du kan vælge mellem at bo på enkeltværelse eller dobbeltværelse.

Pris
Prisen for deltagelse på DOCCAMP er 1.500 kr. pr. person for dobbeltværelse og 2.000 for enkeltværelse, hvilket inkluderer kost, logi og undervisning. 
Deltagerne skal selv dække snacks og drikkevarer. 

Praktisk
Det forventes, at deltagerne selv hjælper med at lave mad, opvask efter måltiderne samt oprydning.

Programmet for ugerne 
Inden vi rykker til Orkester Efterskolen i uge 27 og 28, vil der være oplæg og undervisning på Aarhus Filmværksted, hvor I også vil lave en hands-on øvelse, som gør jer skarpere til dokumentarproduktion på campen, som I vil have to uger til at lave og som skal være inspireret af lokalområdet.  


Vigtige datoer

Tirsdag d. 12. marts kl. 16.00): Infomøde om DOCCAMP på Aarhus Filmværksted (interesserede skal krydse en jotform af ift. om mødet skal være digitalt eller fysisk) 

Uge 18 og 19: Projektlederne vil ringe dig op til en kort snak baseret på din ansøgning. Inden ugen er omme, får du svar på, om du er kommet med på Campen. 

Tirsdag d. 14. maj: Oplæg med Lea Glob (‘Apolonia, Apolonia’) og Andreas Bøggild Monies (‘PAPA - Notes on Life and Death’). Begge film kan ses på dr.dk 

Onsdag d. 22. maj: Oplæg med Sun Hee Engelstoft (‘Forglem mig ej’). Kan ses på dr.dk.

Onsdag d. 29. maj: Klippeundervisning i Premiere Pro, for dem, der ikke kender klippeprogrammet.  

Lørdag d. 1. juni - søndag d. 2. juni: Workshop med Finn og Berit: Undervisning og introduktion til optagelse af kort portrætfilm 

Torsdag d. 20. juni: Visning og gennemgang af korte portrætfilm 

Søndag d. 30. juni - søndag d. 14. juli: DOCCAMP 2024 

August: Klip af dokumentarfilm, hvor klippesuiter på Aarhus Filmværksted er til rådighed 

Tirsdag d. 1. oktober: Premiere på dokumentarfilm i Holstebro 

Torsdag d. 3. oktober: Premiere på dokumentarfilm i Øst for Paradis, Aarhus 

Har du spørgsmål til forløbet, er du velkommen til at kontakte projektleder Lilli Choora Rasmussen på lilli@afv.dk.

DocCamp er støttet af Region Midtjyllands Kulturudviklingspulje og er i samarbejde med Dansk Talentakademi og Xor TV2 Østjylland.

Go back