Masterclass i klipning med Thomas Krag

Thomas Krag afholder Masterclass i klipning på Aarhus Filmværksted den 23. til 24. september 2020.

Thomas har arbejdet som filmklipper for Lars von Trier og Ole Bornedal og været den usynlige hånd bag flere populære tv-serier som ØrnenForbrydelsen og Nikolaj & Julie. Indtil for et år siden var han leder af klippelinjen på Filmskolen, hvor han stadig underviser, og så har han i flere år været spillefilmkonsulent på Det Danske Filminstitut.

Thomas vil i løbet af masterclassen komme ind på, hvad der er klipperens udfordringer og muligheder - også set i lyset af den udvikling, filmmediet har været igennem og som klipning har spillet en afgørende rolle i.

Grundlæggende er det forfejlet at tro, at man kan holde på publikum bare ved at skrue hastigheden op, mener han. For i sidste ende er det noget helt andet, folk efterspørger.

"Der, hvor det går galt for mig, er, hvis den hurtige fortællestil bare bliver et overfladisk formsprog, som ikke tjener historien. Hvad nytter det at speede tempoet op, hvis publikum ingenting føler? Det handler om at finde balancen mellem det følelsesmæssige og det dynamiske. Og nogle gange kan det være langt mere virkningsfuldt slet ikke at klippe. Og i stedet insistere på, at dette stykke tid er helt unikt og bare skal have lov at stå...Film handler om at manipulere med tiden. Men det handler i endnu højere grad om at fremvise følelsesmæssige relationer mellem mennesker. Det er det, der genererer drama. Og det er dramaet, vi vil have." (citat fra artikel i Information 17/1-2020. Er du interesseret i at læse hele artiklen kan du skrive til tha@afv.dk).

 

Denne Masterclass henvender sig til klippere, instruktører og producere og øvrige interesserede - meget gerne som samlet filmhold, så I kan tage indsigt og værktøjer med ind i klipperummet til jeres næste postproduktion. Der er begrænsede antal pladser, og der vil blive lagt vægt på jeres vedlagte motiverede ansøgning, som indsendes her. Ansøgningsfrist 10/9 kl. 12.

Masterclassen afvikles hos Aarhus Filmværksted, Filmbyen 11A stuen på følgende datoer:

23. september fra 13.00 til 17.00: Masterclass

17.00 til 18.30: Pause. Husk eventuelt madpakke (eller smut en tur på Streetfood).

18.30-20.30: Filmvisning til brug i næste dags undervisning

24. september: 9 til 14: Masterclass fortsat (husk eventuelt medbragt frokost eller tag med i den nærliggende kantine i Filmbyen).

 

Denne Masterclass er støttet af:

 

 

Go back