Masterclass med Lea Glob og Andreas Bøggild Monies

 

Som del af DOCCAMP afholder vi masterclass med dokumentarinstruktør Lea Glob og klipper og instruktør Andreas Bøggild Monies.

Sammen har Lea og Andreas lavet deres hidtil største projekt - kunstnerportrættet ‘Apolonia, Apolonia’ fra 2022, som er filmet over 13 år. Filmen følger den polsk-dansk-franske kunstner Apolonia gennem hendes rejse fra ungt talent til etableret kunstner, og filmen vandt i 2022 hovedprisen på den prestigefulde filmfestival IDFA. Siden da har filmen vundet mere end 20 andre priser, bl.a. Göteborg Film Festivals Dragon Award og Hong Kong IFFs Golden Firebird Award. Senest har 'Apolonia, Apolonia' i 2024 vundet både Robert- og Bodil-prisen for bedste dokumentar, og også Robert-priserne for bl.a. årets instruktør og årets klipper.

Både Lea og Andreas har en kunstnerisk og personlig tilgang til dokumentarformatet, hvilket kommer stærkt til udtryk i ‘Apolonia, Apolonia’. Til denne masterclass vil de, med udgangspunkt i netop ‘Apolonia, Apolonia’, fortælle mere om deres dokumentariske metoder, samarbejdet mellem instruktør og klipper, og ikke mindst om arbejdet med det langsigtede dokumentarprojekt.

Lea Glob er uddannet dokumentarinstruktør fra Den Danske Filmskole i 2011. Hendes afgangsfilm ‘Mødet med min far Kasper Højhat’ blev nomineret til en Robert, og modtog også en pris for den mest innovative dokumentar på Chinese Sichuan TV-festival.

Andreas Bøggild Monies har gennem de seneste 15 år primært fungeret som klipper, men har også instrueret og skrevet egne film, heriblandt dokumentarfilmen ‘Papa - Notes on Life and Death’.

Vi anbefaler, at du inden masterclassen ser filmene ’Apolonia, Apolonia’ og ’Mødet med min far, Kasper Højhat’.

Arrangementet er gratis og åbent for alle – du skal bare huske at tilmelde dig.

 

 

Go back