Mød konsulenten for 2. kvartal Berit Madsen

 

 

Aarhus Filmværksteds konsulent for 2. kvartal i 2021 med ansøgningsfrist den 3. maj kl. 12 er Berit Madsen.

Du kan møde Berit den 21/4 fra 15-17, hvor hun vil fortælle om instruktion og produktion af dokumentarfilm - og hvor der vil være mulighed for at stille spørgsmål til konsulenten.

Hvordan planlægger du med fordel din dokumentarfilm i detaljer – nærmest som at foregribe virkeligheden – for så siden at justere ind afhængig af, hvad der opstår af uforudsigelige og forudsigelige bump på vejen?

Berit vil desuden komme omkring det vigtige i at holde fast i styringen som dokumentarfilm instruktør i modsætning til ”bare at lade sig fascinere” af eksempelvis en karismatisk hovedkarakter - og at den personlige stemme og det filmiske sprog er et væsentligt fokus og afsæt for dokumentarfilm, der vil andet og mere end at observere eller informere. 

Mød Konsulenten foregår den 21/4 fra 15-17 via Teams. Alle er velkomne - du tilmelder dig her.

Berit Madsen er dokumentarfilminstruktør fra filmskolen Ateliers Varan, Paris med supplerende studier på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, samt uddannet antropolog fra Aarhus Universitet. 

Berit har siden 2000 instrueret dokumentarfilm til så forskellige platforme som amerikansk pay-TV, kunstudstillinger, internationale filmfestivaler og det store internationale TV marked. Hendes prisvindende dokumentar fra Iran Sepideh - drømmen om stjernerne blev nomineret til Bodil og Robert prisen og den britiske Oscar "Grierson", og er solgt til mere end 50 lande.

Berit er medstifter af DOX:WORLD – filmskole for Webfilm og Dokumentar, en filmskole i hjertet af Århus, der kører hands-on kurser i dokumentarfilmproduktion og dokumentarserier. Hun har derudover bred erfaring som konsulent på filmprojekter og underviser i DK og udlandet.

”Det bedste ved at undervise på DOX:WORLD er at se filmskabere udvikle sig og se ideer tage form. Derfor glæder jeg mig vildt meget til at møde en masse spændende projekter som konsulent for Århus Filmværksted, og både udfordre og understøtte deres udvikling”.

Sæt ekstra kryds i kalenderen: Hvis du går videre fra den første udvælgelsesrunde vil du blive indkaldt til udviklingssamtale den 17. eller 18. maj i tidsrummet 9-17.

Du kan læse mere om Aarhus Filmværksteds støtteordninger - og ansøge om produktionsstøtte her.

 

Go back