Mød Konsulenten - Mathias Broe

 

foto: Malene Nelting

 

Du kan møde vores konsulent for 4. kvartal Mathias Broe den 26/10 fra 16-18, hvor han vil give os et indblik i sin filmkunst og de udfordringer, han selv møder som ung filmskaber. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål til ansøgningsforløbet.

Hvordan føles det at være ung filmskaber i 2021 og hvilke kreative processer går denne rundes konsulent Mathias Broe selv igennem, når han arbejder med sine film? Hvordan styrker vi vores kreative intentioner som filmskabere? Hvordan hjælper vi til at forbedre de historier, som vi giver til publikum og skaber de nye historier, som verden har brug for ved at arbejde med os selv som kunstnere? Hvordan udvikler vi en kreativ stemme, som vi tør stole på, når den møder afslag og hvordan lykkes det os at være kritiske, når vi har følelser for vores materiale?

Mød Konsulenten foregår den 26/10 fra 16-18. Alle er velkomne - du tilmelder dig her.

Mathias (f. 1992) er uddannet fra filmuddannelsen Super16 og har en bachelor fra film- og medievidenskab på Københavns Universitet med tilvalg i kunsthistorie og filosofi. Mathias udforsker forskellige kunstneriske og filmiske formater inden for fiktion og dokumentar samt musik og performance. Som filmskaber omsætter han ofte meget personlige idéer til universelle fortællinger med en stærk visuel tilgang til sit materiale.

I 2018 tog Mathias afgang med sin kortdokumentar ‘Amfi’, hvor han undersøgte flydende seksualitet. Med projektet vandt han bl.a. ’Pitch Me Baby’ konkurrencen på Odense Filmfestival og en Robert-pris for bedste kortdokumentar i 2020. Afgangsprojektet er blevet vist på forskellige festivaler som Energa Camerimage, Odense Filmfestival og MIX Copenhagen. Derudover har Mathias netop instrueret en ny dokudrama serie til DR i samarbejde med Thure Lindhardt med titlen ‘Krag og Virkner’ og har i år siddet i ‘Pitch Me Baby’ juryen på OFF, udvalgt New Danish Talent prisen på Copenhagen Short Film Festival og arbejdet som gæsteunderviser og konsulent på Rødkilde Teaterhøjskole, Møn Filmhøjskole samt kort- og dokumentarfilmskolen.

Du kan se mere af Mathias’ arbejde her: https://vimeo.com/mathiasbroe

“Som konsulent vil jeg opfordre til, at der ikke skal være nogen regler. Send det projekt ind, som du mærker i maven og lad mig føle det samme. Drøm frit og vær nysgerrig på dig selv - jeg vil gerne opfordre dig til at se på de historier, du måske godt ved eksisterer inden i, men som du ikke tør fortælle. Forhold dig samtidig til dig selv og det du kan klare som filmskaber / løfte i en værkstedsproduktion. Som konsulent står jeg til rådighed for dit projekt i et tillidsfuldt rum.”

Sæt ekstra kryds i kalenderen: Hvis du går videre fra den første udvælgelsesrunde vil du blive indkaldt til udviklingssamtale den 15. eller 16. november i tidsrummet 10-17.

Ekstra ekstra kryds i kalenderen: Hvis din film bliver indstillet til produktionsstøtte vil du blive indkaldt til et produktionsmøde på Aarhus Filmværksted den 13/12 fra 15.30-17 sammen med alle øvrige støttemodtagere.

Du kan læse mere om Aarhus Filmværksteds støtteordninger - og ansøge om produktionsstøtte her.

 

 

Go back