Mød Konsulenten - Teys Schucany

Hvordan sikrer man sig, at den historie, man arbejder på, har et stærkt fundament, der kan klare vejen fra idé til færdig film?

Mød Aarhus Filmværksteds konsulent Teys Schucany, når han kommer til Aarhus Filmværksted for at fortælle, hvad han leder efter som konsulent - og hvor han vil give indblik i egne erfaringer som instruktør og manuskriptforfatter.
Teys Schucany er uddannet filminstruktør og manuskriptforfatter fra Super16 og debutterede i 2023 med Viaplay-serien ”En af drengene”, der bl.a. blev udtaget til SeriesMania i Frankrig og nomineret som Årets korte tv-serie til Robert Prisen 2024 😃

”Jeg glæder mig enormt meget til arbejdet som filmkonsulent på Aarhus Filmværksted. Jeg har et bankende ønske om at kunne give viden og erfaring videre, som der selv er blevet givet gavmildt til mig. Jeg elsker alle genrer og former for film, men hvad der for mig gør en film til noget helt særligt er, karaktererne, der rummer de nuancerede og relaterbare sider af os som mennesker, og følelserne, der bliver vækket i mig – at jeg bliver rørt til tårer, griner over hele ansigtet, har hjertet i halsen eller knugen i maven.

Filmbranchen er i forandring, og nye talenter, nye historier og forskelligartede levede liv er endnu vigtigere end før. At lave film skal først og fremmest være hylende inspirerende og give glæde. Jeg ser Filmværkstedet som spillende en central rolle i vores filmbranche, da det er her, man første gang prøver og lærer, hvordan det er at lave film. Det er et medansvar, jeg tager seriøst, og jeg tror, der omvendt også er meget at lære fra nye unge talenter.”

Teys vil dele ud om sin egen måde at arbejde med karakterarbejde på. Hvordan skaber man en aktiv og dyb karakter, der kan drive en historie fremad, men samtidig være menneskelig? Karakteren er altafgørende for en stærk filmisk fortælling.
Han vil også fortælle om, hvordan man kan skabe tryggere arbejdsrum og tage ansvar som kunstnerisk leder, og så vil han gennemgå ansøgningen og give tips til, hvordan man laver en skarp og nuanceret ansøgning, der tydeligt kommunikerer ens filmidé.
 
Arrangementet er gratis og åbent for alle – du skal huske blot huske at tilmelde dig! Tilmeld dig her.

 

 

Go back