Det Gode Filmset: Produktionslederens Rolle

Kom med når vi fortsætter rækken af oplæg om ‘Det gode filmset’ med en masterclass om produktionsledelse.

Hvad vil det sige at være produktionsleder på et filmset, og hvad består en produktionsafdeling af? Hvad er produktionslederens rolle før, under og efter en optagelse? Og hvordan skaber man de bedste rammer for en succesfuld produktion?

Som produktionsleder er dine opgaver mange. For nogen virker det som om produktionsafdelingen ”bare” løser alle de opgaver, de andre ikke har tid til. Og ja, produktionen hjælper med at løfte, der hvor der er allermest brug for det, men det er faktisk kun en lille del af opgaven.

Som produktionsleder er det dit ansvar i samarbejde med producer og lineproducer at skabe de bedste rammer for produktionen. At holde overblik, skabe struktur og via god kommunikation sikre, at alle trækker i samme retning – du er bindeleddet mellem alle afdelinger. Som produktionsleder har du også ansvaret for økonomien i det daglige. Du skal hjælpe og guide instruktør og fotograf til at tage de bedste kreative beslutninger og ikke mindst at prioritere deres ønsker, således projektet løses bedst muligt inden for dets økonomiske ramme.

I sit oplæg vil produktionsleder Sara Vase afdække produktionslederens opgaver i præ-produktion, under produktion og i post-produktion. Hun vil blandt andet komme ind på, hvordan man strukturer en præ-produktion, og hvordan man med udgangspunkt i produktionsplanen laver uge- og dagsprogrammer. Herudover vil hun runde økonomi i det daglige samt sætte fokus på arbejdet med fiktionsoverenskomsten i dagligdagen. Hun vil dele ud af sine tips og tricks til, hvordan man skaber den bedste struktur og ramme for en produktion.

Tilmeld dig oplægget her.

Oplægsholderen:

Sara Vase har en bachelor- og kandidatgrad i Medievidenskab fra Aarhus Universitet og arbejder til daglig som produktionsleder i film- og seriebranchen. Hun har det sidste halve år arbejdet som produktionsleder på dokumentarer til TV2. Hun har været produktionsleder på titler som HBO’s ’Kamikaze’, ’Lykkelige Omstændigheder‘, ’ Miss Viborg’ og ’Ser du månen Daniel’.

Arrangementet foregår fra kl. 16-19 hos Aarhus Filmværksted, Filmbyen 11A, st., 8000 Aarhus C. Da der er begrænsede antal pladser er tilmelding nødvendig.

Go back