Socialt bæredygtige filmproduktionerLange dage uden pauser, stressende arbejdsmiljø og utrygge rammer.
Alt for ofte har vi hørt den samme gamle sang: “Sådan er det bare at arbejde i filmbranchen.” Som producere har Astrid og Thea erfaret, at det er deres ansvar at skabe de bedst mulige rammer om produktionen, så alle på holdet trives.
Til denne workshop ønsker de at skabe en åben dialog, hvor de deler personlige oplevelser og erfaringer fra tidligere produktioner såvel som eksempler på situationer, man kunne komme ud for, og hvordan man kan komme disse i forkøbet.
Der vil være fokus på at skabe et trygt rum for deltagerne, hvor der kan sparres og rådgives efter behov. Workshoppen vil også indeholde eksempler på de forskellige socialt bæredygtige tiltag, som de hver især har arbejdet med på tidligere projekter samt tiltag de ønsker at arbejde med i fremtiden. Eksempler kan f.eks. omhandle gode og sikre arbejdsforhold, minimering af stressende faktorer eller ligestilling. Ydermere vil der indgå en begrundelse for, hvorfor disse tiltag var (og stadig er) vigtige, hvilket ansvar man som producer har for at skabe et godt arbejdsmiljø, samt hvordan de greb implementeringen af tiltagene og forskellige udfordringer an.
 
Tilmeld dig her.
 
Om de to producere:

Thea Gjelstrup Paulsen er en 23-årig filmproducer med rødder i Sønderjylland. Hun studerer i øjeblikket på 3. semester på filmskolen MSP. Ved siden af studiet arbejder hun for produktionsselskabet Jalabert, hvor hun tidligere har været Producerassistent & SoMe manager, men nu er i gang med at udvikle sig til Juniorproducer. Thea har i de sidste 2 år arbejdet med adskillige kortfilm og reklamer. Disse forskellige produktioner har været steder, hvori hun har arbejdet med forskellige socialt bæredygtige tiltag med hensigten om hele tiden at forbedre sig og skabe det bedst mulige arbejdsmiljø for alle involverede.

Astrid Gott Schmidt har arbejdet i filmbranchen i seks år, hvor hun har haft forskellige hatte på. Dette gælder alle områder lige fra instruktør til rekvisitør til klipper, hvorefter hun fandt ud af, at hun gerne vil være producer. I de første to år var hun ved et mindre produktionsselskab i Aarhus, derefter havde hun sit eget freelancefirma i 1,5 år og siden da har hun arbejdet ved GotFat Productions i Aarhus, hvor hun startede som juniorproducer og produktionsleder, men nu arbejder som producer.
Hendes tilgang til film er funderet i en blanding af Medievidenskab fra Aarhus Universitet og den fiktionsorienterede filmskole Super8. Hun er desuden uddannet på “AFV producerskole” og har taget “Arbejdsmiljøkursus” for at skabe ordentlige og socialt bæredygtige filmproduktioner fra præproduktion til postproduktion. I tiden hos GotFat har hun produceret flere kortfilm såsom “Tonser”, “Som Strå”, “Kango”, og “Ånder du nu”, der vises på festivaler verden over. Årene i branchen har vist Astrid en stressende og uretfærdig arbejdskultur, som hun ønsker at gøre op med. Kort sagt; det skal være fedt at lave film igen.

Go back