Tools not Rules - Workshop med Rumle Hammerich

 

 

Rumle Hammerich afholder workshop i dramaturgi og sceneanalyse den 21. og 22. november på Aarhus Filmværksted.

Rumle Hammerich er uddannet som henholdsvis instruktør og manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole. Siden sit store gennembrud med 'Otto er et næsehorn' (1983) har Rumle skrevet og instrueret en lang række film og tv-serier i både Danmark og Sverige. 

Rumle har modtaget en lang række af hædersbevisninger og priser for såvel sine spillefilm som sine tv-serier. I 2005 modtog han priser for Bedste Instruktør ved Shanghai og Warsaw festivalerne for 'Unge Andersen', som desuden i tv-versionen indbragte ham en Emmy. Læs mere om Rumle her.

Rumle vil give en 2 dages workshop med de to formål at styrke filmskaberes bevidsthed omkring fortællestrukturer og dramaturgi samt styrke fortællernes evne til at fokusere på de centrale budskaber i scenerne ved hjælp af sceneanalyse. Dette er kraftfulde værktøjer som enhver fortæller kan ha glæde af.

 

21. november

10.00 - 16.30: Workshop i dramaturgi og fortællestruktur (inklusiv pause, medbring madpakke)

Alle der arbejder med film har glæde af viden om, hvordan fortællinger er skruet sammen, samt værktøj til at kunne analysere det manus man arbejder med. Rumle Hammerich giver en intoduktion til de filmiske fortælleformer og de forskellige dramaturgiske strukturmodeller. Vi kommer ind på 8 sekvensmodellen, på tv-seriens forskellige strukturer samt 5,5 sekvensmodellen, der er særligt egnet til kortfilm. På kurset vil en spillefilm blive vist. Efterfølgende vil vi undersøge, hvordan denne film forholder sig til den dramaturgiske model.

 

22. november

10.00 - 15.00: Workshop i sceneanalyse

Her sætter vi fokus på det mest centrale i filminstruktørens arbejde: At finde frem til hvad scenerne egentligt handler om? For publikum er ligeglade med replikkerne i manuskriptet, det de oplever er, hvad der bliver fortalt. Og hvad skal de valg vi tager med kameraet, lys, lyd og i klippningen betyde for fortællingen. Hvad er det centrale i scenerne?

Rumle Hammerich giver en introduktion til værktøjet SCENEANALYSE ved hjælp af en række spørgsmål der sætter fokus på hvad man vil fortælle. Han vil vise enkelte eksempler fra egen produktion, samt vise hvordan denne metode blev brugt på feks tv-serien BROEN.  Deltagerne der er manuskript forfattere eller instruktører skal medbringe en scene  fra et eget manus.  Et antal af disse scener vil blive analyseret for at anskueliggøre hvordan metoden fungerer.

 

Der er begrænsede antal pladser, og der vil blive lagt vægt på jeres vedlagte motiverede ansøgning, som indsendes her.

Deltagelse i workshoppen koster 100 kroner.

Som instruktør eller manuskriptforfatter skal du i ansøgningen vedhæfte 2-3 siders udskrevet scene fra et manuskript, du har arbejdet med.

Ansøgningsfrist 19/10 kl.12.

Workshoppen afvikles hos Aarhus Filmværksted, Filmbyen 11A stuen på følgende datoer:

21. november fra 10.00 til 16.30: Workshop og filmvisning inklusiv pause (medbring madpakke)

22. november: 10 til 15: Workshop fortsat (husk eventuelt madpakke).

 

Vi glæder os til at se jer!!

Arrangementet er støttet af Filmby Aarhus

 

Go back