Virtual Weekend - Virtual Production Hands-On

 

VIRTUAL WEEKEND: VIRTUAL PRODUKTION HANDS-ON

Kunne du tænke dig at arbejde hands-on med virtual production og blive undervist i Unreal? Er du instruktør, production designer eller producer? Og interesserer du dig for fremtidens film- og fortælleteknikker? Så se her:

Med forløbet Virtual Weekend får fem talenthold unik mulighed for selv at prøve kræfter med virtuel filmproduktion. Forløbet er udviklet i samarbejde med VFX-supervisor og instruktør Thomas Borch.

Som deltager bliver du introduceret til virtual production og VFX, får et Unreal-kursus og bliver undervist i compositing.

Du kommer til at arbejde hands-on med Unreal-værktøjet, hvor du vil prøve kræfter med at skabe universer, bygge sets, lave lyssætning og kameravinkler.

På forløbets studiedag vil der blive optage en scene, som bliver lagt sammen med det virtuelle set i en live compositing-session.


For dig der er production designer, forsætter compositing’en i en selvstændig undervisnings-session. Her vil I gå i dybden med compositing og raffinere de fælles optagelser, som er blevet lavet på studiedagen.

 

Workshoppen er for dig, der interesser dig for fremtidens visuelle teknologier og fortælleteknikker, og dig som kunne tænke dig at bruge dem fremadrettet – som instruktør, production designer eller producer.

Du får hands-on indsigt i mulighederne for virtual production og VFX i forhold til danske vilkår og erfaring med Unreal-værktøjet, som du også kan bruge i forbindelse med film, som ikke nødvendigvis kræver VFX eller virtual production.

På PictureThis 2021 på Filmskolen den 5. oktober vil filmproduktionen fra VP-forløbet blive vist sammen med en af Sizzle Reel fra den virtuelle weekend.

 

DELTAGELSE

For: Instruktører, production designere og producere
Pris: Gratis
Niveau: Du har er par kortfilm bag dig. Du behøver ikke kende til eller have afprøvet virutal produktion før
Hvornår: 10.-12. september + 18. september for production designere (compositing-dag)
Hvor: Forløbet foregår i København. Du kan deltage, uanset hvor du i landet du bor. Deltagere der er bosat uden for København, vil få dækket deres transport (op til 500 kr.)
Ansøgning: Du ansøger om at deltage HER: https://form.jotform.com/212212315058342 – du skal skrive lidt om din motivation for at deltage.

Du kan søge som instruktør, production designer eller producer.
Du kan søge som enkeltperson, eller I kan søge som et hold.


Et hold kan bestå af 1) instruktør og production designer eller af 2) instruktør, production designer og producer. Deltagere der ikke ansøger med et hold, vil blive fordelt på et hold bestående af to-tre deltagere.

Filmværkstederne udvælger deltagere/hold til forløbet på baggrund af de modtagne ansøgninger. Vi fordeler pladserne med fokus på en jævn fordeling af funktioner samt geografisk spredning. Du vil få svar hurtigt efter tilmeldingsfristen.

Tilmeldingsfrist: 6. september kl. 12:00

 

INDHOLD

Fredag den 10.9 kl. 10-16

 • Introduktion til VFX, virtual produktion og ”dansk VP” ved Thomas Borch
 • Introduktion til Unreal ved Aishah Hussain fra Amunet Studio

Lørdag den 11.9 kl. 10-16

 • Hands-on Unreal kursus: byg et set, lyssætning og kamera ved Aishah Hussain

Søndag den 12.9 kl. 10-16

Studiedag ved Thomas Borch, compositing artist Kirsten Skytte og Unreal operatør Mathias R. Thomsen

 • Gennemgang af virtuelt set, koordinatsystem og optageteknik
 • Match af det virtuelle og fysisk set
 • Lyssætning
 • Optage en lille scene
 • Live compositing
 • Premiere på film, evaluering og perspektivering og vi ser andre eksempler på VP og VFX-produktioner

Lørdag den 18.9 kl. 10-16 (for production designere)

Compositing-dag ved Kirsten Skytte

 • Undervisning i compositing med udgangspunkt i studieoptagelserne
 • Eksempler på andre compositing-opgaver, som du typisk vil møde i branchen, og best-practice løsninger

 

 

Virtual Weekend er en del af NY TEKNIK I TALENTFILM.
NY TEKNIK I TALENTFILM er initieret af Filmtalent i samarbejde med Aarhus Filmværksted, Odense Filmværksted, Open Workshop og Filmværkstedet / København med støtte fra Nordisk Film Fonden.

 

Go back