Workshop - Intimscener med intimkoordinator Lea Helmuth

Vi har inviteret intimkoordinatoren Lea Helmuth tilbage på værkstedet for at dele ud af sine erfaringer med, at skabe trygge rammer på set og troværdige intimscener for seeren. Denne gang bliver det en workshop og der vil derfor være større fokus på konkrete værktøjer og øvelser du kan tage med ud på dit næste sæt uanset hvad din rolle er.

Lea Helmuth har arbejdet som intimkoordinator på en række forskellige TV- og filmproduktioner, heriblandt TV-serierne ’Salsa’ og ’Ingen Vej Tilbage’. På settet er det er Leas ansvar at sørge for at skuespillerne føler sig trygge og har givet samtykke, når der skal indspilles intime scener, typisk sexscener. Lige så vel er det hendes opgave at sørge for, at disse scener er autentiske og realistiske, og hun arbejder derfor tæt sammen med instruktøren, fotografen og resten af produktionen for at sikre at scenerne underbygger den overordnede historie og præmis, der ønskes at blive fortalt.

Til workshoppen vil Lea give et indblik i hvordan en intimscene bliver skabt – fra manusplan til postproduktion. Hun vil gennemgå de forskellige faser af hendes arbejde, herunder hvordan hun arbejdet med konkrete værktøjer, som skaber et fælles sprog og en håndgribelig tilgang til skabelsen af en intimscene. Hun vil fortælle om hvorfor intimitet som indgang til historiefortælling ikke kun giver bedre sexscener, men faktisk også giver bedre historier.

Arrangementet foregår på Aarhus Filmværksted og er gratis og åbent for alle – du skal huske at tilmelde dig.

Go back