Nyhedsarkivdetaljer

Aage Rais ny direktør på værkstedet

Det er med glæde, at bestyrelsen for Aarhus Filmværksted har udnævnt den 47 årige aarhusianske instruktør Aage Rais-Nordentoft som direktør. Han tiltræder d. 24. juli og afløser Morten Hartz Kaplers, der gennem de seneste tre år har positioneret Aarhus Filmværksted centralt i både det nationale og det internationale arbejde med filmtalenter.

Formand for bestyrelsen Ellen Riis udtaler:

"Vi har ud fra et stærkt felt af ansøgere valgt et filmfagligt fyrtårn. Filmværkstedets brugere kommer fra mange miljøer, og vi ved, at Aage Rais-Nordentoft på baggrund af bl.a. sit instruktørarbejde er i stand til at coache og vejlede. Vi ved, at han har politisk tæft og et godt netværk og kan omsætte ideer til praksis, og så har vi lagt vægt på, at han også har en oprigtig interesse for både det enkelte talent og for de nye medier og platforme, som talenterne skal udfolde sig på."

Aage Rais-Nordentoft, der selv gjorde sine første filmerfaringer på Aarhus Filmværksted, ser frem til de nye udfordringer i filmtalentmiljøet, som han de sidste par år har været tæt på som konsulent og underviser på AFV:

Aage Rais-Nordentoft udtaler:

"Aarhus Filmværksted har rejst sig fra støvet og forvandlet sig til et tiltrækkende og internationalt orienteret filmværksted, den udvikling har som filmmenneske glædet mig meget. Det er nødvendigt at talenterne, grønne som mere erfarne, fra starten anspores og kvalificeres til at tænke internationalt produktionelt og kunstnerisk. Aarhus Filmværksted skal kendes på et stærk filmfaglighed og skal være tiltrækkende for både det spirende og mere etablerede talent. Vi vil talenterne i Aarhus, og vi er ikke interesserede i at tæmme dem, men i at kvalificere dem til at drømme kan blive virkelige og dansk film fortsat får masser af ilt.

Aarhus Filmværksted skal være regnbuen mellem at have en drøm og faktisk kunne tænke den drøm som et arbejde og et liv. Vi skal dygtiggøre, pleje og understøtte filmtalenter af enhver slags. Aarhus behøver dem, Vestdanmark behøver dem, og den danske filmbranche behøver dem.

Filmværkstederne gav mig chancen, da jeg selv var et grønt talent, så mig og gjorde mig dygtigere uden at tæmme mig. Jeg vil gerne betale noget af min gæld tilbage og gøre mit til, at det rum stadig findes og inspirerer nutidens og fremtidens talenter.

Jeg regner det for en arbejdende ære at være direktør for Aarhus Filmværksted og glæder mig til at kæmpe for talenterne, Aarhus og dansk films fremtid. ”

 

Aarhus Filmværksted støttes af Det Danske Filminstitut og Aarhus Kommune og samarbejder med de øvrige filmværksteder i Danmark gennem Fonden Filmtalent, hvis hovedkvarter ligger sammen med Aarhus Filmværksted på Godsbanen.

Der afholdes afskedsreception på Aarhus Filmværksted for den afgående direktør Morten Hartz Kaplers fredag d. 26.8. kl. 15-17 - hvor der også er lejlighed til at hilse på den nye direktør.

Fakta om Aage Rais-Nordentoft

Født 1967 i Aarhus. Selvuddannet filminstruktør efter et par års studier v. Litteraturvidenskab på Aarhus Universitet.

Mest kendt for debutfilmen Anton, der vandt special-prisen ved filmfestivalen i Berlin og ungdomsfilmen

”2 ryk og én aflevering”, der både blev en publikumssucces og deltog i Berlin festivalen.

Startede produktionsselskabet Fourhands film med Jacob Oliver Krarup, hovedrollen fra Anton.

Bor i Aarhus med sin søn på 13 år og har en voksen datter der læser kunsthistorie i København.

links:

Det Danske Filminstitut

Aarhus kommune

 

Bestyrelsen for Aarhus Filmværksted, som står bag valget af direktøren består af:

Advokat Peter Rønnow, udnævnt af Aarhus Kommune

Instruktør Jella Bethmann, udnævnt af Den Danske Filmskole

Produktionsleder Trine Hansen, medarbejderrepræsentant

Filmproducent og adjunkt ved VIA Film & Transmedia, Ellen Riis, udnævnt af Producentforeningen

 

Yderligere oplysninger hos:

Aage Rais-Nordentoft, tlf. 26137609

Medarbejderrepræsentant Trine Hansen, tlf. 60297588

Formand for bestyrelsen Ellen Riis, tlf. 87550561

Næstformand Peter Rønnow, tlf. 20706300

Go back