Nyhedsarkivdetaljer

Birgitte Stærmose på AFV 7/9

Birgitte Stærmose: Personligt udtryk og sprogmæssige barrierer

 

 

Birgitte Stærmose (1963) står stærkt som instruktør på den danske filmscene med værker som ”Ønskebørn” (2009), ”Værelse 304” (2011) og serien ”Norskov” som blev vist på TV2 i 2015. Hun er instruktøruddannet i USA med en Master of Fine Arts fra Temple University, og hendes mange film har vundet adskillige internationale priser, været nomineret af EFA for bedste europæiske kortfilm hele to gange, samt vundet en Robert for bedste dokumentar i 2010 for ”Ønskebørn”.

Birgitte er en garvet fiktionsinstruktør med en betydelig erfaring i at instruere på tværs af landegrænser og sprog. For hende er det skuespillerens subtext som fortæller historien fremfor den enkelte replik og hun har en særlig metode for arbejdet med spillerne, som gør sproget i sig selv irrelevant. Derfor inviterer Aarhus Filmværksted Birgitte til at tale om, hvordan man giver en film udtryk, når man står overfor sprogmæssige barrierer. Samtidig Vil Stærmose fortælle om sine metoder til at skabe et personligt udtryk i hendes præmiereaktuelle film ”Darling”.

Foredraget med Birgitte Stærmose er støttet af De Danske Filminstruktører og foregår den 7/9 kl. 16-18:30. Arrangementet gratis, men tilmelding er nødvendig, da der er begrænsede antal pladser.

Go back