Nyhedsarkivdetaljer

Egyptisk instruktør på ÅFV visit

 

I samarbejde med SVALHOLM – Danish Cultural Exchange & Performing Art arrangerer AFV et møde med den egyptiske filminstruktør Aida Elkashef.
Aida er inviteret til Aarhus af SVALHOLM under residensprogrammet INSIDE EGYPT, hvor Mellemøstlige og Nordafrikanske kunstnere inden for film og scenekunst opholder sig hos SVALHOLM på Godsbanen i Aarhus og arbejder på deres kunst (se mere på Facebook).

Aida Elkashef er en ung filminstruktør, filmskuespiller og ejer at et af de mest kendte produktionsselskaber i Egypten som hun for nyligt overtog efter sin fars død. Aida dimitterede fra High Cinema Institute i Kairo i 2009, med speciale i filminstruktion. Hendes afgangsprojekt "Rhapsody In Autumn" har vundet flere priser, herunder Silver Arab Muhr Award på Dubai International Film Festival. Siden 2009 har hun arbejdet på sine egne korte projekter som instruktør og producer. Hun arbejder med dokumentarfilm, og er pt. i gang med en ny film om egyptiske kvinder, der er fængslet for at have dræbt deres ægtemænd.

Som skuespiller har hun bla. spillet i den indiske film Ship of Theseus (2012), og i dokumentarfilmen The Square (2013) – hun fortæller om sine oplevelser på Tahrir Square i denne video.

Senest har hun lavet filmen A Tin Tale (2011). Du kan læse mere om filmen og den censur filmen bla. har mødt her.

Læs mere om Aida i denne artikel.

Aida besøger Aarhus Filmværksted den 18. august, hvor der vil være mulighed for at få indblik i hendes filmvirke i tidsrummet 16-18. Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig. Du tilmelder dig her.

Go back