Nyhedsarkivdetaljer

Hvad kan en antropolog bruge et kamera til? Debatoplæg 7/2 fra 16-18

 

Diskussion med Christian Suhr om kameldriveri ved pyramiderne, islamisk eksorcisme og forfaderdyrkelse i Papua Ny Guinea

Christian Suhr er filminstruktør og adjunkt på Afdeling for Antropologi, Aarhus Universitet. Han har instrueret “Descending with Angels” om islamisk eksorcisme og dansk psykiatri, baseret på 18 måneders feltarbejde med muslimske patienter, eksorcister og psykiatere i Danmark.
 
Efter premieren på CPH:Dox i 2013 har Descending with Angels været vist på 25 filmfestivals og konferencer og har modtaget flere priser. Han har desuden instrueret de prisvindende etnografiske film “Unity through Culture  DER 2011), “Ngat is Dead (DER 2009) samt “Want a Camel, Yes? (Persona Film 2005) – de sidste to med støtte fra Aarhus Filmværksted.
 
Christian vil fortælle om vejen fra at være talent ved Aarhus Filmværksted til at etablere sig som hhv dokumentarfilminstruktør og initiativtager og koordinator for kandidatlinjen i ”Visuel Antropologi” på Moesgaard. Christian vil med udgangspunkt i eksempler fra hans egne film diskutere, hvad det er antropologer kan bruge film til, samt hvad det er, antropologer kan tilbyde filmbranchen.
 
Derudover vil han diskutere spændingsfeltet mellem antropologisk metode – rollen som observatør/deltager – og filmisk iscenesættelse, montage og konstruktion. Mere om Christian: http://pure.au.dk/portal/en/persons/id(67d60eea-4f2d-4e2a-b718-ef059b3da62b).html

 

Arrangementet er gratis og foregår på Aarhus Filmværksted den 7/2 fra kl. 16-18. Da der er begrænsede pladser er tilmelding nødvendig.

 

Go back