Nyhedsarkivdetaljer

Isabel Bildes beretning fra Talent Link North i Lübeck

Filmtalent Isabel Bilde deltog på Talent Link North i Lübeck d. 31. oktober - d. 3. november 2019., under festivalen Nordic Film Days, 2019.

Her deltog hun, sammen med en gruppe unge nordiske og nordtyske filmtalenter, i en dokumentarfilmsmasterclasss, mødte professionelle fra branchen og fik chancen for at skabe nye samarbejder på tværs af landegrænser.

Læs hendes beretning herunder.

 

Jeg ankom til Lübecks snørklede og brostensbelagte gader fuld af spænding og spørgsmål. Da jeg fandt frem til et hyggeligt hotel, mødte jeg resten af Talent Link North holdet. Den første aften var etablerende, her så vi hinandens film og talte om hvorledes de var blevet til. Dette var et glimrende fundament for den fortsatte samtale de efterfølgende dage.

I gruppen var vi to fra Danmark, to fra Norge, to fra Tyskland og en fra Grønland. Vi kom alle med forskellige metoder til-og refleksioner over egen filmpraksis (både indenfor dokumentar og fiktion).

Mit primære ønske var især, at forstå en films festivalliv, og begribe hvorledes man producerer og distribuerer på en vellykket måde. Derfor var det særligt inspirerende, at møde deltagere, der allerede havde vist film på festivaler (en enkelt viste sin film på dette års festival i Lübeck). Gruppen var mangfoldig og det skabte en fantastisk dynamik, hvor vi alle kunne dele erfaringer og bliver kreativt vækket.

Til vort lille møde på hotellet, delte vi vores film med de andre deltagere, men også lederne af Talent programmet. Jeg viste en del af min netop færdiggjorte feature dokumentar (som skal sendes til festivaler/distribueres). Dette skabte ikke blot en grobund for samtale mellem os deltagere, men gav også retning for hvilke professionelle filmfolk jeg kunne tage kontakt til.

Holdet deltog i ”Creative Europe Desk Reception,” og ”Speed Dating with Professionals from the Film Industry.” Disse arrangementer kombinerede muligheden for at tage kontakt til relevante professionelle filmfolk og få svar på ens spørgsmål. Det var inspirerende både at få svar på egne spørgsmål, men også følge de andre deltageres undren, proces og ståsted.

Vi fulgte et planlagt program, men havde selvfølgelig mulighed for at deltage i andre arrangementer. Jeg valgte at deltage i ”How to Premiere a Film Succesfully,” som var en paneldebat med professionelle indenfor produktion, distribuering, og filmstøtte. Debatten gav et langt større perspektiv for filmens rejse til- og liv på en festival.

Derudover deltog gruppen i ”Documentary Masterclass with Marko Röhr” efter at have set hans dokumentarfilm ”Natursinfonie,” vi var på en ”Location Tour Boattrip with Film Comission Kiel,” og deltog i en ”Filmbrunch with speakers Aka Hansen & Arne Sommer.”

Hele opholdet har skabt ny viden, tanker om co.-produktion, belyst muligheder indenfor samarbejde i Norden, besvaret spørgsmål, skabt kontakter, og dannet en uendelig motivation for mit nuværende ståsted og kommende filmproduktioner.

Jeg står tilbage med en dyb taknemmelighed og masser af strategier for mine film, samt en korrespondance om et samarbejde med folk fra Talent programmet.

Det har virkelig været glædeligt, at være en del af Talent Link North 2019.

 

Go back