Nyhedsarkivdetaljer

Marie Schmidt Olesen konsulent i 1. kvartal 2019 - Deadline 4/2

 

Aarhus Filmværksteds konsulent for 1. kvartal i 2019 med ansøgningsfrist den 4. februar kl. 12 er Marie Schmidt Olesen

Marie Schmidt Olesen er en prisvindende producer og mentor. Hun arbejdede som filmkonsulent på New Danish Screen, det danske filminstituts talentudviklingsordning, fra 2012-2017, hvor hun blandt mange projekter overså C4 -den sidste rejse, Vinterbrødre, Charmøren, Den Nat vi faldt, Gadejørgen, 37, Riders, Skjold og Isabel samt Lykkelænder, og ko-konceptuerede initiativer som Skitsen, Shoot It og New Danish Webisodes. Marie var med til at starte DFIs udviklingsordning for tværmedielle projekter, og agerede jævnligt konsulent på minorordningen for spillefilm.

Før 2012 boede og arbejdede Marie i Skotland, bl.a. som udviklingschef hos Northlight Productions, og senere som administrerende direktør i Autonomi Ltd, et Glasgowbaseret produktionsselskab, hun søsatte med to kollegaer i 2002. Hun har filmet i flere dele af verden og produceret fiktion, dokumentarer, nyheder og webindhold for både internationale og skotske publikummer. Marie er desuden medstifter af Diversity Films CIC, et opsøgende initiativ, der lavede over 50 film med over 300 skotter i sit seksårige virke.

Som producer har hun bl.a. modtaget en Guldbjørn (med multivindende Milk, 2005), været BAFTA-nomineret (Kurdi, Milk, Run, Wasted Nation) samt til First Appearance IDFA (Some Distant Day). Marie har en baggrund som freelance kulturjournalist (radio og print), og en MPhil i mediekultur og BA i engelsk & film.      

Sæt ekstra kryds i kalenderen: Hvis du går videre fra den første udvælgelsesrunde vil du blive indkaldt til udviklingssamtale den 25. februar i tidsrummet 10-17.

Du kan læse mere om Aarhus Filmværksteds støtteordninger - og ansøge om produktionsstøtte her.

 

 

Go back