Nyhedsarkivdetaljer

Mehdi Avaz fortæller om produktionen af Mens Vi Lever

 

Instruktør Mehdi Avaz (f.1982), har sammen med sine brødre Milad og Misam, som har været henholdsvis manuskriptforfatter og producer på debutfilmen Mens vi lever, gjort det umuliges kunst. Brødrene har nemlig sprunget let og elegant over det enorme bjerg, der udgør det danske filmstøttesystem. Med støtte fra private investorer har de skabt et overvældende anmelderrost mainstream drama på et uhørt lavt budget. Og i øvrigt uden at have nogen nævneværdig erfaring bag sig. Mens vi lever vidner på slående vis om, at der er nye måder at skabe film på, både på talentniveau og for professionelle filmskabere.

Ifølge brødrene er filmen baseret på en virkelig dramatisk hændelse, som ramte en af Mehdi Avaz’ klassekammerater for år tilbage. Denne ulykke ændrede skæbnen for de fire personer, som filmen netop følger. Filmen har fået stor positiv opmærksomhed ved sidste års Cannes-festival, og brødrene er allerede i færd med at line de næste projekter op, som de ikke blege for at give Oscar-chancer.

Instruktør Mehdi Avaz har lavet flere reklamefilm og musikvideoer, før sin spillefilmsdebut, og hans lillebror Milad har både skrevet og produceret filmen sammen med den tredje bror Misam.

Avaz-brødrenes præstation kan være en inspiration, for især unge filmskabere, der ønsker at nytænke filmskabelsesprocessen, og ønsker at gå nye veje, både i udvikling og finansiering af særligt spillefilm. Aarhus Filmværksted inviterer derfor Mehdi Avaz til at fortælle om sin filmrejse; hvordan Mens vi lever blev realiseret og hvilke nye projekter ham og brødrene nu har i støbeskeen.   

Arrangementet er støttet af De Danske Filminstruktører og på Aarhus Filmværksted ser vi frem til at byde Mehdi Avaz velkommen onsdag d.31/1 kl.16.00-18.00 til et spændende oplæg om tilblivelsen af hans anmelderroste debutfilm. Foredraget er gratis, men vi opfordrer interesserede til at tilmelde sig hurtigst muligt, da der er begrænsede pladser.

OBS: Alle pladser er optagede, det er ikke længere muligt at tilmelde sig arrangementet.

 

 

Go back