Nyhedsarkivdetaljer

Co-produktionsaftale mellem AFV og Palæstina

Co-produktionsaftale mellem Aarhus Filmværksted og Filmlab Palestine

 

Aarhus Filmværksted og Filmlab Palestine har indgået en co-produktionsaftale, som betyder at danske filmtalenter kan tage til Palæstina og bruge Filmlab Palestines udstyr og faciliteter og blive sat op med lokale producere. Samtidig kan palæstinensiske talenter komme til Aarhus Filmværksted, lave film i Danmark og komme i kontakt med danske producere og filmarbejdere. I foråret vil Aarhus Filmværksted afholde et infomøde om aftalen, der forklarer hvordan brugere af Aarhus Filmværksted kan få adgang til filmstøtten.

Ramallahs kulturborgmester og en delegation fra Filmlab Palestine har besøgt Aarhus Filmværksted og fået råd og vejledning til at åbne et filmværksted i Ramallah. Udviklingen af Filmlab Palestine finansieres af Ramallahs Kommune og Center for Kultur og Udvikling (CKU).

Filmlab Palestine er inspireret af Aarhus Filmværksteds måde at lave talentudvikling og drive organisation på, hvor både unge talenter og professionelle filmskabere kan deltage i filmaktiviteter, modtage undervisning og få adgang til filmudstyr og filmproduktionsfaciliteter.

 

 ”Vi vil lave en infrastruktur for unge filmtalenter, hvor de får muligheden for udtrykke sig og fortælle deres historier fra deres perspektiv. Jeg ville ønske, at der var sådan et sted, da jeg var yngre, hvor jeg kunne få vejledning, udstyr og alt andet.”

- Hanna Atallah, filminstruktør og kunstnerisk leder af Filmlab Palestine. 

 

 Aarhus Filmværksted samarbejder med DFI om projektet, der er støttet af Center for Kultur og Udvikling.

Rabih-Ahmad, Kulturrådmand for Aarhus Kommune (tv.), Jumana Khoury, administrativ leder for Filmlab (midt), Hanna Atallah, filminstruktør og kunstnerisk leder for Filmlab (th.)

Go back