Nyhedsarkivdetaljer

Nyheder i juni

Hvem fik støtte i maj 2014?

Følgende ansøgere fik tildelt støtte gennem AFVs ordinære støtteordning i maj 2014:

Stjålen Ungdom (fiktion) af Rasmus Petersen: 20.000,-

Himlen Brænder (fiktion) af Daniel Stroh: 8.000,-

Waiting (fiktion) af Ocean Van Vleck og Kristian Schwarz: 10.000,-

Bokser (fiktion) af Stefan Pellegrini: 20.000,-

Stille, Hjerte (eksperimental) af Thomas Dyrholm: 8.000,-

 

Nordic Twilight - 100.000 kr

De 4 Filmværksteder skyder endnu en konkurrence i gang henover sommeren. Nu skal der laves genrefilm med overnaturlige elementer! Der udloves op til 100.000 til de bedste idéer - læs mere her.

Aarhus Filmværksted holder infomøde om konkurrencen den 16/6 kl. 14-16, hvor vi til lejligheden har inviteret Martin Barnewitz til at gå i dybden med horrorgenren. Læs mere og tilmeld dig her.

 

Aarhus Interactive

Aarhus Filmværksted har åbnet et center for interaktive film; ‘Aarhus Interactive’, som har til formål at udvikle adaptive frameworks til interaktive film. I centeret faciliterer Aarhus Filmværksted produktionsselskaberne House of Real og RåFilm i udviklingen af to interaktive dokumentarfilm. Der er fuld smæk på - vi har tilknyttet 4 programmører, som arbejder hårdt derudaf. Du kan læse mere om Aarhus Interactive her.

 

Nye Stemmer
Fonden Aarhus 2017 har besluttet at støtte første fase af Aarhus Filmværksteds 4 årige opsøgende projekt "Nye Stemmer". Projektet er målrettet at opdyrke og udvikle filmtalentmasse i socialt udsatte områder og miljøer for udsatte unge. Aarhus Kommunes kulturforvaltning og socialforvaltning bakker op om "Nye Stemmer" med henblik på, at projektet bliver en del af Aarhus Kommunes kulturhus for unge. Tilskuddet fra 2017 gives til at få igangsat og etableret en international talent campus med et særligt fokus på nye stemmer - dvs minoritetsgrupper i samfundet.

 

Konsulent i august

Aarhus Filmværksteds konsulent for den ordinære støtteordning i august måned er Tim Leborgne. Tim Leborgne behandler alle ansøgningerne, der har deadline den 5/8-2014. Yderligere info om Tim finder du her

 

Producers going Pro
Producers going Pro er fortsat i fuld gang - Udover de annoncerede oplægsholdere her i foråret glæder vi os til at byde velkommen til Ene Katrine Rasmussen (Creative Europe), Klaus Hansen (Producentforeningen), Johnny Andersen (Filmskolen, underviser i Movie Magic programmerne), Michael Opstup (EDN) og Mikkel Maltha (Zentropa Music) i efteråret 2014. Hold øje med hjemmesiden samt vores facebookside - vi opdaterer løbende arrangementerne under begivenheder.

 

Lynstøtteordningen - halvårsstatistik

Ved siden af den ordinære støtteordning har Aarhus Filmværksted lynstøtteordningen, som vi iværksatte i 2013. Ordningen, som henvender sig til ungt talent, professionelle kunstnere, kulturinstitutioner og uddannelsesinstitutioner i Aarhus Kommune har vist sig at være en overvældende succes. Du kan læse statistikken for første halvår for 2014 her.

tl_files/afv/Billeder til nyhedsbreve/Statistik2-6-14.jpg

 

Reeltime i juni

Den 12. juni viser vi de nyeste værkstedsproducerede film i Øst for Paradis. Programmet byder i denne omgang på 2 korte fiktionsfilm og en animantionsfilm. Du kan læse nærmere om filmene og arrangementet her.
 

 

Aarhus Filmværksted udlover produktionslegater
I forbindelse med afviklingen af Station Next afdelingen i Aarhus´premierearrangement på lørdag, har Aarhus Filmværksted besluttet at tildele et produktionslegat til "Toppens" afgangsfilm. Produktionslegatet gør det muligt for modtagerne at opnå støtte i form af optageudstyr og postproduktions faciliteter.

Der udloves ligeledes et produktionslegat til vinderen af børne- og unge filmfestivallen Oregon for region Midtjylland. Held og lykke - vi glæder os til at se vinderne på Aarhus Filmværskteds gange! 

 

Film-aftale med AVIS
Aarhus Filmværksted har forhandlet en film-aftale med AVIS, som tilgodeser værkstedsproducenter i form af fordelagtige vilkår og rabatter ved leje af biler i forbindelse med filmproduktioner. Hvis du har brug for at gøre brug af ordningen, kan du kontakte Trine via tha@afv.dk

 

Sommerferielukket i juli
Aarhus Filmværksted har lukket i juli måned. Hvis du har spørgsmål i perioden kan du ringe til bagvagterne på 88331188.

 

Go back