Nyhedsarkivdetaljer

SPOT the talent

Finalen på årets SPOT Festival bliver også startskuddet til produktionen af en original filmfortælling.

SPOT Festival udlover sammen med Filmby Aarhus, Aarhus Filmværksted, Danske Dramatikere og SF Film en rundhåndet dusør til den, der kan pitche den bedste filmidé for en professionel jury. Til vinderen venter der 100.000 kr. kontant og produktionsfaciliteter for yderligere 400.000 kr.

Tanken er, som SPOT gør det på musikfronten, at vende stenene i det øverste talentlag og finde lige præcis den filmskaber med en helt særlig historie på hjerte. Derudover håber leder af Filmby Aarhus Carsten Holst, at konkurrencen kan stimulere filmmiljøet i nye retninger:

”Mit primære håb er, at det her munder ud i en fantastisk film. Og kan den samtidig agere løftestang for lokale kræfter ud mod nationale eller internationale samarbejder, så spiller klaveret for alvor. Men det kræver en god idé”, lyder det fra Filmby-lederen.

Konkurrencen er åben for filmskabere fra hele verden, så længe enten instruktør eller producer har bopæl i Danmark. Leder af Aarhus Filmværksted Morten Hartz Kaplers håber, at lokale kræfter bliver involveret og sætter aftryk på filmen:

”Hvis det ikke bliver et lokalt talent, der vinder selve konkurrencen, satser vi på, at en af byens filmproducenter co-producerer filmen og på den måde er med til at skabe vækst og flere film fra Aarhus.”

tl_files/afv/Billeder til nyhedsbreve/SPOTbillede1.jpg

Bag om kameraet på filmen "Noget i Luften" af Morten Lundgaard/AFV

Konkurrencen har ansøgningsfrist d. 24. marts kl. 12, hvorefter idéerne bliver nøje vurderet af leder af manuskriptuddannelsen ved Den Danske Filmskole Lars Detlefsen og filminstruktør Aage Rais. De udtager 4-6 finalister, som skal pitche deres projekter foran en jury bestående af filmproducer Meta Louise Foldager (juryformand), Carsten Holst, leder af Filmby Aarhus, Morten Hartz Kaplers, leder af Aarhus Filmværksted, og Michael Fleischer, direktør for SF Film samt øvrige folk fra filmbranchen.

Ansøgerne vil få svar på, om de er gået videre senest den 24. april.

Pitch-seancen finder sted den 4. maj i løbet af dagen - og den endelige vinder udpeges om aftenen på SPOT Films afsluttende prisuddeling kl. 19.30 d. 4. maj i sal A i Øst for Paradis.

Betingelser for deltagelse:

For at kunne deltage i konkurrencen må instruktøren maksimalt have lavet 2 spillefilm før. Herudover skal enten projektets instruktør eller producer have dansk statsborgerskab eller bopæl i Danmark. Det stilles som en betingelse, at SPOT festival får premiereret udenfor hovedstadsområdet.

Vinderen af prisen modtager 85 % af præmien ved projektets begyndelse og tildeles de sidste 15 % ved aflæggelse af regnskab, når optagelserne er afsluttet.

De står bag idékonkurrencen:

Filmby Aarhus, der er centrum for film- og medieproduktion i Jylland.

Aarhus Filmværksted, der finder og udvikler nye filmiske talenter til den danske filmbranche.

SF Film A/S, der er Danmarks største filmdistributør af både danske og amerikanske spillefilm og et af Danmarks største film- og tv-selskaber.

SPOT Music - Film - Interactive er en international festival, der showcaser upcoming nordiske talenter og kreative virksomheder inden for de tre områder.  Det tværgående samarbejde stimulerer musik, film og interactive-områdets eksisterende fælles berøringsflader på både publikums- og B2B-delen og udnytter de fælles ressourcer, kompetencer og netværk: Dels til videreudvikling af helt nye tiltag og præsentationsplatforme, dels til inddragelse af nye kreative partnere og til brobygning mellem kultur og erhverv - lokalt, regionalt, nationalt og internationalt. SPOT Music, Film & Interactive er skabt i samarbejde mellem SPOT Festival, Filmby Aarhus, Shareplay og Promus.

Go back