Nyhedsarkivdetaljer

Suvi Andrea Helminen konsulent i 1. kvartal 2020

 

Aarhus Filmværksteds konsulent for 1. kvartal i 2020 med ansøgningsfrist den 24. februar kl. 12 er Suvi Andrea Helminen.

Ekstra kryds i kalenderen: Hvis du går videre fra den første udvælgelsesrunde vil du blive indkaldt til udviklingssamtale den 9. marts i tidsrummet 10-18.

 

Suvi Andrea Helminen er dokumentarinstruktør, uddannet fra Den Danske Filmskole. Ud over virket som dokumentarinstruktør har hun erfaring fra film og tv-branchen som interaktiv konceptudvikler, klipper, vj, tv-tilrettelægger og underviser.

Siden 2011 har hun, ud over at instruere traditionelle dokumentarfilm, specialiseret sig i tværmedielle projekter og interaktive film i krydsfeltet mellem dokumentar og spil. Fra 2013-15 havde hun et fellowship på ‘MIT Open Documentary Lab’ i Cambridge, Massachusetts – en afdeling som undersøger, hvordan ny teknologi kan gå i samspil med filmiske fortællinger.

Hun har senest instrueret den interaktive dokumentar ‘Flux’, som spilles på tablet og lige nu er omdrejningspunktet for særudstillingen af samme navn på Kvindemuseet i Århus.

Suvi har også flere års erfaring med talentudvikling. Hun har netop været fastansat som filmkonsulent på Filmværkstedet i København over en periode på 1½ år. Derudover har hun tidligere, over en 6 årig periode, været projektleder og underviser på filmafdelingen hos C:NTACT på Edison Teatret i København, hvor hun skabte filmprojekter sammen med unge, fra forskellige sociale grupper, – ungdomsklubber, ghettoer, kvindenetværk og lignende.

“Jeg glæder mig til at læse, hvilke historier der ligger og ulmer hos de Vestdanske filmtalenter. Når jeg behandler en ansøgning, vil jeg have fokus på, hvordan et projekt lægger sig i forlængelse af instruktørens tidligere værker - altså hvor du har været, og hvordan du ønsker at udvikle dit talent. Derudover vil jeg opfordre til at tænke ud af boksen, hvad angår filmens fremtidige møde med publikum.”

 

Du kan læse mere om Aarhus Filmværksteds støtteordninger - og ansøge om produktionsstøtte her.

Go back