Nyhedsdetaljer

Carl Veis rapporterer fra Pitching Forum i Grimstad

Mit navn er Carl Veis, og jeg er manuskriptforfatter og instruktør baseret i Aarhus. D. 6 – 9 juni var jeg i Grimstad, Norge, for at deltage i Screen Talent Europes Pitching Forum og jeg vil her dele lidt om mine oplevelser.

Den første dag stod på pitching workshop. Workshoppen var fokuseret på at udvikle sin evne til at kommunikere sin ide/historie. Underviserne fra Mediefabrikken i Oslo, var gode til at give feedback løbende og spore os i den rigtige retning. En stor del af workshoppen bestod i at pitche ideerne til de andre kursusdeltagere hvilket inkluderede at tale om hvordan vi forstod hinandens projekter og hvilke informationer vi eventuelt følte at vi manglede. Det var virkelig fedt at få feedback fra de andre deltagere, som alle kunne give nyt input til ens pitch.

Efter workshoppen spiste vi fælles aftensmad på tagterrassen hos Cafe Ibsen. Det gav en god mulighed for at nyde solen og snakke med de andre deltagere. Et af turens helt store højdepunkter var bestemt også at være sammen med de andre aspirerende filmskabere. Vi var 11 filmskabere fra 6 forskellige lande.

Efter aftensmaden gik vi igen i gang med at arbejde på vores pitches, her var de andre pitchere igen en stor hjælp. Vi sad det meste af aftenen og pitchede for hinanden og hjalp med at finpudse vores præsentationer.

Dag to skulle vi pitche vores ideer i den lokale biograf, som også var vært for den sideløbende filmfestival. Pitch runden var en åben event så det var en smule nervepirrende at skulle stå foran en større menneskemængde og tale om sit projekt. For mange af os var det første gang vi pitchede en ide overfor en større forsamling, men ikke desto mindre var det en fed oplevelse.

Efter pitching runden havde vi et par timers ”fritid” hvor vi havde mulighed for at se en del af filmfestivalens program. Både Norske og Internationale kortfilm blev screenet. Om eftermiddagen skulle vi på et Fjord-cruise. Udover os pitchere var der deltagere fra den norske filmskole samt Mediefabrikken i Oslo.

Efter bådturen blev vinderen af pitchet annonceret. Selvom jeg ikke selv vandt synes jeg på ingen måde at turen har været spildt. Udover de ting jeg tog med mig fra workshoppen, var det utrolig fedt at møde så mange andre filmskabere der delte min passion og som også brændte for deres projekter.

 

 

 

Go back