Tusinder af års kultur, historie og eventyr. Et hverdagsliv på Vestbredden præget af konflikter, besættelse og mange generationers krige. Mennesker med dybe lidenskaber og brændende drømme. Ramallah, Palæstina, Mellemøsten, den arabiske verden - altid i bevægelse og under forandring.

Synes du også dette lyder spændende, og har du fx brug for inspiration til at skrive, eller vil du researche til en film? Instruktører, manuskriptforfattere, fotografer og producere kan søge legatet i Det Danske Hus i Palæstina.

Vi tilbyder et værelse i Det Danske Hus i Palæstina, og er du bosiddende i Jylland, kan du endvidere søge støtte på op til 1.000 kr. af flybilletten. Alle øvrige omkostninger skal legatmodtageren selv sørge for.

Legatmodtageren får en rejsevejledning (før ankomst), en generel introduktion til den aktuelle situation samt en sikkerhedsbriefing af Det Danske Hus - samtidig forventes interesse i og ideer til mulige samarbejder med Det Danske Hus, for eksempel at vise film eller udstille fotos (egne og/eller andres produktioner), ligesom huset hjertens gerne hjælper med at dele viden og erfaring samt kontakt til relevante områder og personer, som kan være nyttige eller blot inspirere legatmodtagerens projekt.

For at komme i betragtning skal du sende en ansøgning til Aarhus Filmværksted. Ansøgningen bør være ca. 1-2 A4-sider og indeholde to fotografier, du selv har taget - og som udtrykker det, du vil undersøge - samt en beskrivelse af din motivation for et ophold i Palæstina (på både dansk og engelsk).

Derudover skal ansøgningen indeholde et CV inkl. et billede af dig selv og din bopælsadresse. Ansøgningerne behandles ad hoc. Du kan indsende din ansøgning her.

For hver uge, du er af sted, beder vi dig sende en kortfattet beskrivelse af dine oplevelser med tilhørende billeder. Efter dit ophold, bedes du udfærdige en tekst, som på den ene eller den anden måde, beskriver dit ophold, med video/billedmateriale. Dette vil vi dele på vores sociale medier og hjemmeside.

Spørgsmål vedrørende legatet kan stilles til Josephine Leopold: leo@afv.dk

Er du interesseret i at vide mere om Det Danske Hus i Palæstina, kan du tjekke dem ud her:

Facebook

Instagram

Youtube

Residency legatet udbydes i samarbejde med: